Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 11 324
Rok vydání: 2023
ISBN: 978-80-7504-647-5
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 99,00 Kč

Hrozba zvaná společnost | rozvoj posttraumatické stresové poruchy v souvislosti s AIDS

Diskriminace a stigmata okolo HIV jsou stále velkým problémem a nakažené osoby čelí i v dnešní době náročným výzvám a překážkám v každodenním životě. Lidé žijící s HIV jsou vystaveni zvýšenému riziku vzniku posttraumatické stresové poruchy kvůli chronickému stresu ze života s život ohrožující nemocí a stigmatizaci spojené s HIV a nemocí AIDS či stále trvající diskriminaci a násilí ze strany veřejnosti. Tato publikace se snaží přispět všeobecnými poznatky ke smazání nejrůznějších stigmat a zabránit tak diskriminaci citlivých skupin. Publikace se zabývá touto problematikou ze sociologicko-psychologického hlediska, zkoumá možné cesty přenosu HIV, prevenci a navrhuje možné postupy či zlepšení léčby za použití konceptu "Sensitive-trauma Care".

Alexandr Daniels

Student psychosociálních věd, záchranář a nezávislý vědec/výzkumný pracovník na poli psychologie a sociologie. Alexandr se zabývá výzkumem a zpracováváním vlastních provedených studií. Je členem německé Neue Gesellschaft für Psychologie (Německé sdružení psychologů), spolupracuje tak s experty na danou problematiku, účastní se nejrůznějších výzkumů a konferencí, kde obohacuje současný výzkum svými poznatky. Zabývá se především posttraumatickou psychologií, sociologií či investigativním výzkumem a tématy, o kterých se stále moc nemluví či jsou jistým způsobem tabu. Snaží se tak smazat možná stigmata, informovat společnost a vyzvat k jednání či debatě o stále otevřených otázkách.
Proč si koupit tuto knihu ?
Čtenáři prohloubí své znalosti a poznatky o této problematice. Nahlédnou do problémů každodenního života osob trpících HIV či AIDS. Pochopí myšlenkové pochody a výzvy, které s sebou toto onemocnění přináší, jako například diskriminace, stigmatizace či násilí vůči této skupině. Nahlédnou také do konceptu Sensitive-Trauma Care, který se pomalu ale jistě daří prosadit při diagnostice a terapii. Podívají se na možné postupy léčby, možné způsoby přenosu HIV, prevenci, statistické údaje a možné zlepšení diagnostiky. Publikace zároveň přináší možnosti smazání obecně rozšířených mýtů a nepravdivých fakt.
99,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.