Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 72 855
Rok vydání: 2014
ISBN: 978-80-7504-050-3
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 33,00 Kč

ISIS

Svérázné převyprávění mýtu o věčné lásce Eset a Usira, který je mnohem starší a jímavější, než příběh Romea a Julie. Již na počátku Stvoření se Bezbřehé Záři vše vymkne z rukou díky beznadějnému vzplanutí nezkušeného Usira, neukojitelnosti jeho bratra Sutecha a především díky černé kočce, která knihou jen letmo proběhne, ale je zodpovědná i za to, že celý vesmír vůbec drží pohromadě. Ačkoliv se jedná především o milostný příběh, nechybí humor, napětí, mystika a stupidní popěvky odvázaných puberťaček Selket. Sutech se rozhodne bratra zabít, aby se násilím zmocnil Eset a již na prvních stránkách uspěje, ale tím náš příběh teprve začíná. Srdce rozumem nenabereš, stejně jako nenabereš polévku vidličkou. Vše nakonec dobře dopadne, ale jak dlouho to vydrží? Na to si musí odpovědět každý čtenář sám dle své chuti. Volné pokračování této knihy má název Neit a pohrává si s příběhem Abelarda a Heloise. OCHOCHOCH!

Petr Holeček

Narodil jsem se v roce 1962 a zatím jsem nikde oficiálně nepublikoval. V pubertě jsem začal psát hudební texty pro folk-rockovou a později rockovou skupinu, pak básně, dva pokusy o filmový scénář, dvě divadelní hry pro ochotnické divadlo, ve druhé polovině osmdesátých let jsem spolupracoval se samizdatovým časopisem JazzStop jako reportér a kulturní redaktor pod ženskými pseudonymy. ISIS je můj první pokus o veselý i mystický román, několik ukázek vyšlo v časopise Forum. Živil jsem se jako výtahář, myč tramvají, stavební dělník, výhybkář, stěhovák, vedoucí neziskové organizace, ostraha objektu, vedoucí centrálního skladu velkoobchodu s knihami, dispečer, komparzista atd. atd.
Proč si koupit tuto knihu ?
Rád bych zábavnou a odlehčenou formou přiblížil mytologii starého Egypta i jeho kulturu, ač je tento příběh fiktivní a nebere ohledy na dobové reálie. A především jsem měl potřebu převyprávět svůj nejoblíbenější zamilovaný příběh. Naštěstí se v původní verzi zachoval jako změť fragmentů, z nichž jsou mnohé duplicitní ve více různých verzích, jiné části naopak chybí a především není vůbec jasná chronologie této hromady střípků - ve skutečnosti se totiž jednalo o mystické alegorie. O totéž se zatím pokusilo kupodivu jen velmi málo autorů. Některé zjednodušené a vyčpělé části příběhu s chutí stavím na hlavu, se vším si s nadšením i drzostí pohrávám, nechybí ani skryté bonusy či provokace pro egyptology či protřelé mystiky, ale knihu jsem psal především pro obyčejné lidi se srdcem na dlani, kteří vědí, že nejlepším lékem na všechnu bolest je smích a nadhled. Jsem totiž zastydlý optimista a po dlouhých létech mystické praxe vím, že Bůh je nepřekonatelný bavič. Držte se a mějte se krásně.
33,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Book image Což takhle dát si špitál Hrbková Alena Počet slov: 56.414 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Monolog staré dámy Rašek Antonín Počet slov: 55.147 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Kniha zázraků Lavay Martin Počet slov: 69.683 100,00 Kč Ukázka z knihy  
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.