Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 18 595
Rok vydání: 2015
ISBN: 978-80-7504-269-9
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 29,00 Kč

Оценка недвижимости

Kniha pojednává o metodách oceňování nemovitostí na úrovni bakalářského studia. Definuje základní pojmy z oblasti oceňování majetku a seznamuje se základními oceňovacími přístupy. Objasňuje pojmy znalecká a expertní činnost, seznamuje se základními konstrukčními částmi staveb. Vysvětluje pojmy tržní cena, obvyklá cena, tržní hodnota a další běžné termíny z oblasti oceňování nemovitého majetku. Rovněž se zabývá amortizací nemovitostí a jejich určením. Seznamuje rovněž s hlavními institucemi z oblasti oceňování jak v evropském prostoru, tak i na národní úrovni.
Učebnice je psána v ruštině a je určena rusky mluvícím studentům technických a ekonomických univerzit.

Jan Heřman

Vzdělání
2005 – 2007 Vysoká škola ekonomická v Praze – habilitační řízení – docent
Téma: Stanovení diskontní sazby při výnosových metodách oceňování
1985 – 1990 Vysoká škola ekonomická v Praze
CSc. v oboru Podniková ekonomika a management

1970 – 1975 Strojní fakulta ČVUT v Praze
Inženýr v oboru „Strojírenská technologie“
Hlavní specializace: Technologie slévání, tváření a svařování
Vedlejší specializace: Fyzikální způsoby svařování


Zaměstnání
od 2007 – dosud docent na katedře podnikové ekonomiky FPH VŠE
1979 – 2007 odborný asistent na katedře podnikové ekonomiky FPH VŠE
1975 – 1978 projektant, ČKD Praha – ŠZ Slaný
Proč si koupit tuto knihu ?
Oceňování majetku se využívá v mnoha oblastech lidské činnosti. Důvodem oceňování majetku je potřeba osob a institucí nebo účastníků trhu získat pro různé účely nezávislé stanovení ceny.
Význam oceňování majetku vzrostl u nás zejména po roce 1989. V centrálně plánovaných ekonomikách, mezi které patřila do roku 1989 i Česká republika, neměla cena zboží vztah ani k trhu, ani k momentálnímu stavu nabídky a poptávky. Ceny byly určovány centrálně, tyto se však lišily od reálných tržních cen. Vedle úředně stanovených cen tak ještě existovaly další ceny, které vznikaly v důsledku fungování šedé ekonomiky a které svým charakterem daleko více odpovídaly stavu mezi nabídkou a poptávkou, čili tržním cenám.
Po transformaci národní ekonomiky z plánovité na tržní došlo i k výrazně změněnému pohledu na cenu. Na trhu byl prosazen princip nabídky a poptávky a z něj plynula i variabilita cen. Cena se tak stala důležitým činitelem při rozhodování podnikatelských subjektů.
29,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Book image STANOVENÍ HODNOTY PODNIKU Heřman Jan Počet slov: 42.924 60,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Jak být bohatý Rudolf Pavel Počet slov: 22.701 200,00 Kč Ukázka z knihy   Book image OCEŇOVÁNÍ TECHNOLOGICKÝCH CELKŮ Heřman Jan Počet slov: 23.905 49,00 Kč Ukázka z knihy  
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.