Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 41 855
Rok vydání: 2015
ISBN: 978-80-7504-289-7
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 30,00 Kč

Jistá je jen naděje

Povídky nepříliš dlouhé, aby se daly číst v metru, nebo i na rozvrzaném lehátku u moře. Záběr jejich témat je široký. Jde o 29 příběhů. Prožívají je zde historické osobnosti, ale i současníci zkoušení povětšinou ne vždy reálnými představami o možnostech útěku z dosavadního běhu života, či od svých přehnaných ambicí.

Martin Králíček

Nar.1948, absolvent FAMU, věnoval se dokumentární i dramatické tvorbě pro televizi i rozhlas . Prošel četnými profesemi souvisejícími s filmovou tvorbou, byl i kurýr, redaktorem magazínu, fotograf, příležitostný pianista, majitel reklamní agentury.
Proč si koupit tuto knihu ?
Děj se povětšinou odehrává v romantických kulisách. Osoby procházejí četnými zvraty událostí, jsou postaveny před řešení nečekaných konfliktů a záměn, což vytváří nejen dramatické, ale i humorné situace. Pro styl vyprávění je typická nadsázka. Setkáváte se tu s pravěkým vynálezcem slov Raekwonem, královnou Neffertiti,před tím, než ji sochař vytvořil legendární portrét, s Mozartovým libretistou při záchraně svého přítele v Praze, dobyvatelem Cortésem a aztéckým králem Montezumou, který ho naučil pít čokoládu atd. Kromě toho se seznamujete i s postavami z okolí barového pianisty Jana Racka, který se v zoufalství nad nenaplněnými ideály vydal hrát ve španělských a francouzských barech.
30,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 1 uživatelé, 1 uživatelských recenzí
04.01.2016 mlaurin
Pěkné čtení

Královna Nefertiti, středověký lapka, dobyvatel Cortés, Mozart, barový pianista, v jedné knize pohromadě byste je nečekali. Ale na konci zjistíte, že něco společného mají. Měli ve svém životě okamžiky, kdy chtěli být někým jiným. A kdo by nechtěl. Všichni nakonec tu "jistou naději" máme. I pro to stojí za to si tuto knihu přečíst.

Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.