Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 223 089
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87848-21-0
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 80,00 Kč

Články od roku 2008 na různá témata

Obsahem knihy jsou články-fejetony na různá příležitostná témata jak politická, tak náboženská, ale i úvahy o všeličems.

Jan Kadubec

*1943, učitel základní školy, dnes v důchodu. Provozuje nakladatelství T+Ť, kde vydává knihy pouze tří autorů - Františka Nevařila, Karla Hoffa a Jana Kadubce.
Proč si koupit tuto knihu ?
Prokazatelně nejúspěšnějším živočišným druhem naší planety jsou mravenci. Jsou snad úplně nejstarší a nejdéle žijící společenství na zeměkouli. Žijí zde už milióny let, prý jsou tady na světě už od třetihor (dokonce od devonu?), tedy mnohem, mnohem déle než lidské společnosti. Existovali a docela prosperovali už v době, kdy o nějakém předku člověka nebylo vidu ani slechu. Za ty milióny let se nějak moc nezměnili, akorát se rozdělili na docela dost druhů (my bychom řekli ras), museli se holt přizpůsobovat prostředí. K roku 2009 bylo známo 12.520 mravenčích druhů. Prý celková hmotnost mravenců (tedy na kilogramy, tuny, megatuny či teratuny) dokonce převyšuje celkovou hmotnost n&aac ute;s lidí. Nechápu proto ty obavy některých pisatelů (filosofů, politologů, historiků apod.), že je nás lidí moc, že se neuživíme. Přece mravenců je daleko více a celkem snadno se uživí, to nějak ti pisatelé neberou na vědomí, jaksi jim to nevadí. Kdyby Malthus ve své době věděl, že hmotnost mravenců několika
80,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.