Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 41 591
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87848-36-4
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 99,00 Kč

Chudák Mindička

Autorka humoristické knihy povídek „Chudák Mindička“ Hana Bartošová líčí v nadsázce události jednoho červencového týdne a trochu neobvyklé příběhy několika lidí, odehrávající se ve fiktivní vesničce Zadov uprostřed brdských lesů. Sousedské vztahy těchto obyvatel nejsou vždy právě harmonické. Hlavní postavou knihy je potrhlý důchodce František Rypáček a jeho manželka Boženka, jejichž bláznivé chování popuzuje, ale zároveň i baví ostatní obyvatele vesničky, kterým se nakonec dostává „pod kůži“; ovlivňuje jejich životy a jednání, což je těžko pochopitelné pro ostatní nezasvěcené lidi. Těm se vesnice Zadov jeví jako jeden velký blázinec, kde se obyvatelé navzájem nenávidí a tropí si naschvály. Opak je však pravdou. Podivné jednání i vzájemné vztahy zadovských obyvatel jsou jen zvláštní, bláznivou hrou, která jim dává načas zapomenout na obyčejné starosti všedního dne. Úsměvné povídky navazují na sebe dějem situovaným do sedmdesátých let minulého století.

Hana Bartošová

Autorka knihy humoristických povídek „Chudák Mindička“ Hana Bartošová se narodila v roce 1951 v Praze. Po studiu na gymnáziu absolvovala Vysokou školu zemědělskou v Praze – Suchdole.
Působila v různých profesích, v posledních letech jako podnikatelka v zemědělství. Literární činností se zabývá od počátku devadesátých let. Napsala řadu humoristických povídek, fejetonů a scénářů. V roce 2009 debutovala historicko – mystickým románem „Temný osud jménem d´Este“ a v roce 2011 jí vyšel mysticko – historický román „Temné tajemství nesmrtelného Saint-Germaina“ v nakladatelství Petrklíč, Praha. Romány napsala pod pseudonymem Johanna Marianna Burg.
Žije s rodinou ve Lhotce u Berouna.
99,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.