Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 35 076
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87848-36-3
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 71,00 Kč

Dekameron optimálního rozhodování aneb dialog o teorii her

Populárně naučná publikace. Formou přátelského rozhovoru osvětluje na pozadí základů teorie her různé modely a vzory chování jak lidí tak zvířat i rostlin. Čtenář se dozví, co znamená například Hra na kuře, Vězňovo dilema, Jestřáb a hrdlička, Souboj pohlaví, Samaritánovo dilema, Lov na jelena, ale i záludnosti dvoukolového hlasování a kolektivního hlasování; co je to Klíčový volič, a proč všechny strany chtějí mít předsedu. Část textu pojednává i o dělení majetku při dědictví nebo rozvodu. Stranou není ponechán ani konflikt mezi auty a veřejnou dopravou.

Jiří M. Skuhra

Prošel jsem vícero profesemi, ale cítím se být hlavně člověkem (*1945). Básně jsem psal dívkám skoro průběžně. Ty starší dávaly přednost drobným povídkám. Vše soukromé, protože souhlasím s G.B.Shawem, že „gentleman nelíbá, aby o tom později vyprávěl“. Také jsem napsal tucet divadelních her, avšak žádnou mi nehrálo kamenné divadlo; přesto některé měly úspěch na neoficiálních prknech.
Osud tomu chtěl, Štěstěna mi byla nakloněna, a tak v roce 2012 vyšel veřejně můj první thriller Kolo sudby (nakl. Epocha, 360 str.); je stále k dostání jako kniha i jako e-kniha. Zde nabízím detektivku (Nebezpečná čokoláda) a thriller (Terciáni) oba příběhy spjaté dvojicí amatérských detektivů. ( www.george11.eu)
Proč si koupit tuto knihu ?
Vždycky mě lákalo dozvědět se, jak se nejlépe rozhodnout v situaci, kdy je více možností, více voleb. Jak snížit muka rozhodování?
Proto bych si určitě vybral toto přátelské povídání o různých konfliktech a jejich optimálním řešení na základě teorie her. Ubezpečuji zájemce, že nejde o vědeckou učebnici. Pokud někoho leká slovo teorie, nechť se uklidní. V textu se sice čísla objevují, ale z matematiky se předpokládá jen absolvování sedmé třídy (i to lze přeskakovat bez ztráty srozumitelnosti). Pokud se však chcete dozvědět jak se zachovat při policejním výslechu nebo v konfliktu s partnerem/partnerkou (a jak se rozhodují zvířecí samičky a samečci), je to knížka pro vás. Knížka, která vám může ulehčit muka rozhodování co udělat, jak se zachovat.
Protože v tomto státě se stále o něčem hlasuje a volby jsou častěji než změna ročního období, je jedna kapitola věnována jejich mechanismům a možnostem ovlivňování.
71,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.