Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 46 192
Rok vydání: 2014
ISBN: 978-80-7504-080-0
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 30,00 Kč

Já a dvojčata

Barborka žije u strýce Tomáše a tety Ilky v Praze. Její rodiče pracují v zahraničí a mají u sebe jen Barborčina bratra Dominika. Barborka není s rodiči jen proto, že v Praze chodí do školy, hlavní příčinou je blížící se rozvod rodičů. Barborka se dozvídá, že teta se strýcem čekají narození dvojčátek. Na tuto událost se ale zas tak moc netěší, obává se, že přestane být v rodině středem pozornosti. Zatím prožívá krásné prázdniny u dědy a babičky Míly se sestřenicemi Anetou a Veronikou, které si přivážejí štěně kokršpaněla jménem Danny. Když se dvojčata Terezka a Jakoubek narodí, Barborka si pokouší představovat, s jakými pocity se asi obě děti dostávaly na svět a jak jej nyní poznávají, a píše si o tom deník. Postupně se s dětmi stále víc sbližuje a má je ráda. V té době se Barborce líbí i kamarád, fotbalový brankář, který však má zprvu dost špatnou pověst. Rodiče se nakonec usmíří a Barborka se s Terezkou a Jakoubkem musí rozloučit.

Antonín Rašek

PhDr. Antonín Rašek, 3. 2. 1935 Kralupy n/Vlt. Absolvoval vojenské gymnáziu a akademii, sloužil u letectva a byl novinářem. Vystudoval Filozofickou fakultu UK. Rigorózum ze sociologie. Po 21. srpnu 1968 z armády propuštěn. Po listopadu 1989 rehabilitován. 1990-93 náměstkem ministra obrany a ředitelem Institutu pro strategická studia. Dosáhl hodnosti generálmajora. Poté se věnoval publicistice, literatuře a výzkumu. Vydal 20 románů (Argo, Knižní klub, Mladá fronta, X-EGEM, VPK, AVIS). V nakladatelství bezvydavetele.cz vydal třicet románů, osm novel a dva soubory povídek. Román Monolog staré dámy vychází v druhém elektronickém vydání.
Proč si koupit tuto knihu ?
Pro zážitek šťastných okamžiků, když se mladým manželům narodí dvojčat a může to s nimi prožívat i třináctiletá Barborka, jejíž rodiče žijí v zahraničí, ale která se s Tomášem a Ilkou a jejich dětmi Terezkou a Jakoubkem žije jako ve vlastní rodině.
30,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Book image Což takhle dát si špitál Hrbková Alena Počet slov: 56.414 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Monolog staré dámy Rašek Antonín Počet slov: 55.147 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Kniha zázraků Lavay Martin Počet slov: 69.683 100,00 Kč Ukázka z knihy  
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.