Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 3 988
Rok vydání: 2014
ISBN: 978-80-7504-110-4
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 69,00 Kč

LATINA NEJEN PRO PRÁVNÍKY

LATINA NEJEN PRO PRÁVNÍKY je pomůcka pro studium latiny. Tato příručka není přímo učebnicí, ale tvoří doplněk k literatuře doporučené pro studium latiny. Je určena pro studenty vysokých škol, kde je latina vyučována jako povinný či volitelný předmět ve dvou až třech semestrech a kde je třeba rozšířit základní gramatické učivo o souhrn všeobecných ustálených rčení i základní právnické terminologie.
Učivo je rozděleno do tří částí. V prvních dvou částech se jedná o doplnění ke gramatickému učivu, především k probíranému skloňování slovních druhů, kdy jsou zařazeny i jednoduché, nepůvodní latinské texty; třetí část pak tvoří texty původní, i když částečně upravené, určené pro pokročilejší studenty k četbě se slovníkem. Texty jsou vybrány za účelem rozšíření všeobecných vědomostí studentů z různých oblastí antické kultury i středověku, nejvíce však z oblasti historie a práv.

DRAHOMÍRA TESAŘOVÁ, PhDr., CSc.

PhDr. Drahomíra Tesařová, CSc., nar. 1955 v Pardubicích, vystudovala Filozofickou fakultu UJEP (nyní Masarykovy univerzity) v Brně, obor latina - čeština. Do roku 1991 pracovala v Kabinetu pro studia řecká, římská a latinská ČSAV a poté vyučovala latinu na Husitské teologické fakultě UK a rétoriku na soukromých vysokých školách. Ve své odborné práci se zabývala latinskou jazykovědou. Nyní působí v CEVRO Institutu Praha při výuce latinského jazyka a starověkých reálií.
Proč si koupit tuto knihu ?
Příručka je nezbytným doplňkem pro studium latiny s právnickým zaměřením.
69,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.