Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 23 485
Rok vydání: 2014
ISBN: 978-80-7504-142-5
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 30,00 Kč

Milenka

Docenti Pavel a Petr mají psychologickými testy zjistit předpoklady adeptek lyžařského vrcholového sportu překonávat zátěžové situace. Pavel s jistým zneklidněním až s hrůzou zjistí, že mezi nimi je i Milenka, vlastně Milena, dnes už dospělá dívka. S její matkou kdysi prožil chlapeckou platonickou lásku, ona ale dala nakonec přednost jinému. Po málem dvaceti letech ji navštíví, když se dozví, že její manželství se rozpadlo. Magda si to vysvětlí jako návrat k ní. I Pavel má zpočátku pocit jisté nostalgie, ale brzy je tomu tak, jak už věděl jeden starořecký filozof, že nevstoupíš podruhé do stejné řeky. I když ta řeka je v dospělosti jiná. Ale Magdina dcera Milenka je naopak kopií někdejší Magdy. Mezi Pavlem a Milenkou přeskočí jiskra, ale naštěstí včas zhasne, takže patří spíš do třinácté komnaty.

Antonín Rašek

PhDr. Antonín Rašek, 3. 2. 1935 Kralupy n/Vlt. Absolvoval vojenské gymnáziu a akademii, sloužil u letectva a byl novinářem. Vystudoval Filozofickou fakultu UK. Rigorózum ze sociologie. Po 21. srpnu 1968 z armády propuštěn. Po listopadu 1989 rehabilitován. 1990-93 náměstkem ministra obrany a ředitelem Institutu pro strategická studia. Dosáhl hodnosti generálmajora. Poté se věnoval publicistice, literatuře a výzkumu. Vydal 20 románů (Argo, Knižní klub, Mladá fronta, X-EGEM, VPK, AVIS). V nakladatelství bezvydavetele.cz vydal třicet románů, osm novel a dva soubory povídek. Román Monolog staré dámy vychází v druhém elektronickém vydání.
Proč si koupit tuto knihu ?
Možná pro pokračování tohoto příběhu:
Přemýšlel jsem o sobě a ani nezpozoroval, že někdo vešel do ložnice. Asi proto, že se neozvalo tak ještě nedávno očekávané Můžu?
Milenka stála v pokoji v daleko průsvitnějším pyžamu než kdysi a připadala smi proto jako zjevení.
30,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Book image Což takhle dát si špitál Hrbková Alena Počet slov: 56.414 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Monolog staré dámy Rašek Antonín Počet slov: 55.147 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Kniha zázraků Lavay Martin Počet slov: 69.683 100,00 Kč Ukázka z knihy  
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.