Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 21 343
Rok vydání: 2015
ISBN: 978-80-7504-239-2
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 30,00 Kč

Monolog staré dámy II.

Hrdinka novely, jejíž děd byl za první republiky finančníkem a matka ji měla jako nemanželské dítě, zdaleka netuší, že ve svých dvaceti letech, ve stejném věku jako ji porodila i její matka, dostane životní nabídku stát se manželkou muže, před kterým je velká životní kariéra. Tuhle životní pouť vypráví žena již v kmetském věku náhodnému a zvláště trpělivému posluchači, který si od ní chce koupit sbírku grafik zděděnou po matce. Několik dní dochází do její vily poblíž Prahy, aby si tu zároveň vyslechl co nejupřímnější výpověď o jejích třech životních láskách, které náhodnou shodou okolností nosily vojenskou uniformu. Jediným jejím manželem byl pozdější generál, který zahynul před začátkem druhé světové války v letadle při návratu z Alžíru. Poté žila s jeho pobočníkem, zpravodajským důstojníkem nasazeným v nacistickém Německu, který později padl na západní frontě. Z dědictví po nich si vždy koupí komplet obrazů soudobých malířů.

Antonín Rašek

PhDr. Antonín Rašek, 3. 2. 1935 Kralupy n/Vlt. Absolvoval vojenské gymnáziu a akademii, sloužil u letectva a byl novinářem. Vystudoval Filozofickou fakultu UK. Rigorózum ze sociologie. Po 21. srpnu 1968 z armády propuštěn. Po listopadu 1989 rehabilitován. 1990-93 náměstkem ministra obrany a ředitelem Institutu pro strategická studia. Dosáhl hodnosti generálmajora. Poté se věnoval publicistice, literatuře a výzkumu. Vydal 20 románů (Argo, Knižní klub, Mladá fronta, X-EGEM, VPK, AVIS). V nakladatelství bezvydavetele.cz vydal třicet románů, osm novel a dva soubory povídek. Román Monolog staré dámy vychází v druhém elektronickém vydání.
Proč si koupit tuto knihu ?
Pro zážitek, který čtenář může spoluprožít s hrdinkou novely Monolog staré dámy, která zdaleka netuší, co ji čeká, když ve svých dvaceti letech dostane životní nabídku stát se manželkou muže, před kterým je velká životní kariéra.
Novela vznikla z povídky, která dostala cenu v soutěži Šrámkovy Sobotky. Autor nakonec přepracoval novelu do podoby románu, který
vyšel v roce 2002 v nakladatelství Mladá fronta. Text románu vyšel i v nakladatelství bezvydavetele.cz a je uváděn v přehledu na prvém místě.
30,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Book image Což takhle dát si špitál Hrbková Alena Počet slov: 56.414 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Monolog staré dámy Rašek Antonín Počet slov: 55.147 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Kniha zázraků Lavay Martin Počet slov: 69.683 100,00 Kč Ukázka z knihy  
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.