Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 78 730
Rok vydání: 2013
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 59,00 Kč

Válka o Novu

Proč jsme v kauze televize Nova zaplatili společnosti CME více než 10 miliard korun? Jak to, že ve sporu Vladimíra Železného s Ronaldem Lauderem prohrála Česká republika? Kdo za to může? Jakou roli sehráli čeští politici? Bývalý místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek ve své knížce s nevídanou otevřeností popisuje pozadí jednoho z největších podvodů naší novodobé historie.

Petr Štěpánek

Hudebník a spisovatel (*1958), absolvent Pedagogické fakulty v Hradci Králové. Hrál s rockovými skupinami Spektrum, Fragment, Natural, Odyssea a Unisono. Natočil s nimi čtrnáct alb, včetně sólového CD Largo doloroso. Je autorem asi dvou set písní. Po roce 1989 se věnuje také novinařině. Stál u zrodu českého soukromého televizního vysílání, poté byl redaktorem České televize. Články a komentáře publikuje v tisku a na internetových serverech. Dosud vydal tyto knihy: Na všechno buď připraven! (1992), Prezident na půl úvazku (1993), Ukradená televize (2003), Válka o Novu (2005), Plnou ParouBack (2006), Špinavá hra (2008), Kronika Bratrstva Kočkovy pracky (2009). Více na www.petrstepanek.cz
Proč si koupit tuto knihu ?
Zatímco intelektuálové z CET 21 si opravdu poněkud naivně mysleli, že je možné komerčně provozovat jejich vysněnou „nekomerční“ televizi, američtí investoři v téhle iluzi nežili ani vteřinu. A do oka jim padl ten, který si s nimi v tomto smyslu nejvíce rozuměl, totiž Vladimír Železný. Takže to nakonec byl právě Železný, kdo byl jmenován ředitelem nové televize.

Jako nejproblematičtější z hlediska budoucího vývoje se ukázalo tehdejší rozhodnutí ustavit novou televizi systémem „chytrá horákyně“. Zahraniční, ale přesto naše. Americká, ale v českém kabátě. V rozdvojené organizační struktuře vedle sebe existoval český držitel licence, společnost CET 21, a jeho servisní organizace, Česká nezávislá televizní společnost (ČNTS), většinově vlastněná německým, fakticky bermudským, respektive americkým investorem.
59,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.