Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 51 365
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87848-22-7
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 89,00 Kč

K české otázce dnes...

Práce z roku 1995 je reakcí na mrskačství a sebemrskačství českého národa. Zkoumá jeho reálné postavení ve světě a na základě dostupných faktů se snaží poukázat na jeho hlavní postižitelné povahové rysy. Vymezuje základní historické i dnešní problémy jeho vztahů s Německem, menšinami, katolickou církví a Slovenskem. Zdůrazňuje potřebu uchování a posilování vlastního patriotismu.

František Nevařil

František Nevařil (1926) - absolvent VŠE Praha a kandidát ekonomických věd . Ekonom, národohospodář, politolog.
Napsal více než dvě stovky odborných článků a příspěvků, výzkumných studií a 23 knih. Mimo jiné po listopadu 1989 zejména tyto práce: Žaloba - naše cesta od marasmu ke krachu (1994). Bilancování naší první kapitalistické pětiletky (1995). K české otázce dnes I, II (1995). Třetí cesta (1996). U tří premiérů (1997). Jak jsme dopadli (2002). Velká loupež aneb bourání státu (2002). Tanec stovek miliard okolo nás (2003). Svět a jeho problémy (2004). Včera, dnes a možná zítra (2011). Ekonomie - díl I (2012).
Proč si koupit tuto knihu ?
Myslím, že je třeba odmítat různá „sebemrskačství“, které nám – tedy českému národu – ve srovnání se skutečným stavem věcí nabízí někteří naši současní „vedoucí“ politici a jim ochotně přisluhující intelektuálové, historici či novináři. Je hloupost podléhat vnucování názorů, podle nichž jsme jako národ – zejména v důsledku čtyřiceti let našeho žití v komunismu – zklamali, máme pokleslou morálku a všechno se musíme znovu učit od vyspělého světa západních demokratů od samého začátku. Zkrátka často to vypadá tak, že na nás chlup není dobrý. Věřit tomu by byla hloupost. Je totiž snadné prohlédnout důvody takového přístupu „takéčeských“ představitelů. Jistě se tak neděje ze samé lásky k nám obyčejným Čechomoravanům. Jde jim jen o to, aby národ byl pokornější a ochotně se jim podroboval, aby se jim lépe vládlo. Aby se nad ním oni sami se svojí „vysokou morálkou a intelektem“ mohli cítit povzneseni, aby se vypěstovalo a upevnilo naše poddanství a pokora vůči mocným zahraničním sousedům.
89,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.