Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 48 473
Rok vydání: 2017
ISBN: 978-80-7504-381-8
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 149,00 Kč

Růžový moře

Duškova láska Karlín je svědectvím syrové doby, kdy slovo prý nic nevážilo – chtělo se žít, běsi života cloumaly lidmi, venku za dráty svět mnoha neomezených možností, doma strach, mor jedinečnosti; v proletářském Karlíně románové osudy pestrobarevných lidiček překrývaly zbytečnou mizerii.
Růžové moře šplouchá za zdmi karlínských činžáků a bytů. Ulice vysoká škola mladistvým! Touha neúspěšného studenta a dělníka Bóži ve fabrice, kde obrušuje sváry, a jeho kamaráda Božolky obchodního příručího v látkách žene milence života k neodbytně myšlence, k útěku zahranice – k volnému moři.
Dívky Milen i Rosa ty dva milují – Milen zlatnice má ráda oba, ale kamarádi rozhodnou, že přes čáru holka jít nemůže – i když má rodiče ve svobodném světě. A Rosa, salátka z drahého hotelu, sestra námořníka, je hnána tím, že se chce vdávat. Babka Milen vyvařuje, marně domlouvá vnučce, aby dva halamy opustila – v době tvrdé reality není čas na romantiku.
Bývalý péesák Bromer těm dvěma radí, jak nejlépe zdolat hr

Václav Dušek

Václav Dušek se narodil 2. 9.1944 v Praze. Pracoval v různých profesích, malíř pokojů, řidič, v ocelárně, na stavbách, v dolech; později učitel v LŠU, redaktor, po vystudování FAMU ve studiu Barrandov, v Divadle SDZN v Ústí nad Labem, v nakladatelství – redaktor, divadelní recenzent.
Tvorba:
Filmy – Křehké vztahy, Koncert, televizní inscenace, poslední v ČT Tuláci.
Knihy: Panna nebo Orel, Druhý dech, Tuláci, Dny pro kočku, Kukačky, Lovec štěstí, Komu nepadají hvězdy, Skleněný Golem, Karlínský blues, Paví dům, Flákači.
Proč si koupit tuto knihu ?
Nový román Václava Duška, autora úspěšných a oblíbených románů.
149,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Book image Což takhle dát si špitál Hrbková Alena Počet slov: 56.414 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Monolog staré dámy Rašek Antonín Počet slov: 55.147 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Kniha zázraků Lavay Martin Počet slov: 69.683 100,00 Kč Ukázka z knihy  
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.