Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 57 998
Rok vydání: 2017
ISBN: 978-80-7504-414-3
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 33,00 Kč

Handyho dlouhé dobrodružství

Když se šestiletý Handy přestěhuje s rodiči a starší sestrou z vilové čtvrti do nouzové kolonie na periférii městečka rozkládajícího se po obou stranách Vltavy, znamená to pro rodinu společenskou degradaci. Před Handym se ale otevírá vzrušující období klukovských dobrodružství a nových přátelství. Obyvatelé kolonie zvané Pískovna tvoří podivuhodné společenství svérázných typů a postaviček. Do příběhu postupujícími roky zasahuje válka, která ovlivňuje nejen život a osudy lidí Pískovny, ale i charakter chlapeckých her. Blížící se fronta se jim nemůže vyhnout. Starší kluci musí docházet do Moravcova Kuratoria pro výchovu mládeže a pracovat ve válečném průmyslu nebo na zákopových pracích. Městečko bombarduje spojenecké letectvo. Jeho stíhači ničí i pluk Luftwaffe na místním letišti a pronásledují lokomotivy projíždějící místním železničním uzlem. Blíží se konec války a několik chlapců je zastřeleno ustupujícími německými vojsky. 9. května 1945 městečko osvobozuje gardový pluk Rudé armády.

Antonín Rašek

PhDr. Antonín Rašek, 3. 2. 1935 Kralupy n/Vlt. Absolvoval vojenské gymnáziu a akademii, sloužil u letectva a byl novinářem. Vystudoval Filozofickou fakultu UK. Rigorózum ze sociologie. Po 21. srpnu 1968 z armády propuštěn. Po listopadu 1989 rehabilitován. 1990-93 náměstkem ministra obrany a ředitelem Institutu pro strategická studia. Dosáhl hodnosti generálmajora. Poté se věnoval publicistice, literatuře a výzkumu. Vydal 20 románů (Argo, Knižní klub, Mladá fronta, X-EGEM, VPK, AVIS). V nakladatelství bezvydavetele.cz vydal třicet románů, osm novel a dva soubory povídek. Román Monolog staré dámy vychází v druhém elektronickém vydání.
Proč si koupit tuto knihu ?
Nejstarší čtenáři si knihu mohou přečíst pro oživení vlastních dětských vzpomínek na válku. A hlavně ji doporučit svým synům, vnukům a pravnukům, aby poznali druhou světovou válku prožívanou kluky a pozorovanou dětskýma očima. A mohli se tak lépe orientovat v současných rozporných diskusích o největší tragédii českých zemí, Evropy i světa. Příběh přispívá k oživení zájmu o válečná střetnutí, osudy veteránů a aktuální 75. výročí atentátu československých parašutistů na říšského protektora Reinharda Heydricha. Kniha Handyho dlouhé dobrodružství má sama pohnutou historii. Měla v polovině devadesátých klet minulého století původně vyjít v nakladatelství Albatros. Tehdejší šéfredaktorka s vydáním knihy souhlasila za podmínky, že autor knihu přepracuje a městečko v nové verzi osvobodí americká armáda. Na protest proti tomuto rozhodnutí z nakladatelství odešly dvě mladé redaktory a připravily knihu k vydání v tehdy začínajícím nakladačství Argo, které také v roce 1995 dětskou knihu vydalo.
33,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Book image Což takhle dát si špitál Hrbková Alena Počet slov: 56.414 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Monolog staré dámy Rašek Antonín Počet slov: 55.147 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Kniha zázraků Lavay Martin Počet slov: 69.683 100,00 Kč Ukázka z knihy  
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.