Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 47 743
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87848-06-6
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 50,00 Kč

Brianova cesta

V nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy lidé žijí převážně v noci, protože denní vedra život neumožňují, kdy lidé, kteří čtou knihy, jsou považováni za blázny, putuje malý chlapec ze Švédska na jih za svým otcem. K dispozici má Čtenáře, který funguje jako čtečka knih a současně jako databáze všech těch ztracených, které byly spáleny. Také Briana naviguje. O Čtečku má ale zájem celosvětová vláda, a tak Brianova cesta za otcem rozhodně nebude jednoduchá.

Jan Lipšanský

Vystudoval pražskou FAMU, obor scenáristika a dramaturgie. Pracoval a externě stále pracuje v reklamě, jako redaktor dělal ve Večerníku Praha, časopise Kino, časopise PC World, externě Katolický týdeník, psal a píše pro internetové magazíny (Tiscali, Filmpub, Christnet ad.), byl zástupcem šéfredaktora časopisu DiViDi. V letech 1995–1997 dělal PR v České televizi (scenáristická a režijní spolupráce na pořadu Setkání s obrazovkou). Byl hostem pořadu Síto (2002), Na koberečku (2011) nebo Před půlnocí (2012). Knižně mu vyšly detektivky, historický román a sci-fi. Věnoval se i divadelní režii (inscenace Smíšené dvouhry pro soubor Amadis), pro časopis Čtyřlístek píše Příběhy ze ZOO.
Proč si koupit tuto knihu ?
Kniha je určena příznivcům humanistické sci-fi, jejímž představitelem je třeba Ray Bradbury. Chlapec, který prochází ze severu Evropy na jih, se cestou potkává se změnami ve společnosti, jež mohou, ale také nemusejí přijít v blízké době. Se změnami, kterým nerozumí, ani je snad nechce chápat. Prioritní je pro něho najít otce. Ale přitom cítíme, že ony změny působí na všechna chlapcova rozhodnutí, ať on chce, nebo ne, a že na tom, jaké je v jeho době smýšlení lidí, závisí i případný úspěch, nebo neúspěch jeho mise. A přitom nemusí jít hned o nějaký krvavý konflikt, ale spíše o pocitové drama.
50,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 1 uživatelé, 1 uživatelských recenzí
12.11.2013 vesirena
Brianova cesta

Kniha mě nadchla svojí hloubkou, smekám klobouk před autorem. Knihu jsem přečetla běhen jediného dne se zatajeným dechem a ačkoliv jsem byla nucena povinostmi několikrát čtení přerušit, vždy jsem v duchu zůstávala stále s Brianem a jeho příběhem... Je mi už 60 let a tohle se mi už dobrých 40 let s žádnou knihou nestalo... Ještě jednou děkuji autorovi a přimlouvám se, aby se knihu pokusil vydat knižně...určitě by to byla kniha, kterou bych si koupila do ruky, ačkoliv ji mám již přečtenou z počítače. Irena Veselá

Lidé si také prohlíželi
Book image Urban Games Jurasek A. T. Počet slov: 62.436 89,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Žezlo Chaosu Benča Martin Počet slov: 68.328 50,00 Kč Ukázka z knihy   Book image Střípky minulosti Kastlová Martina Počet slov: 58.003 70,00 Kč Ukázka z knihy  
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.