Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 22 115
Rok vydání: 2014
ISBN: 978-80-7504-139-5
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 49,00 Kč

Ponazyrevo, jen letopočet se změnil...

Autor popisuje výpravu čtyř kamarádů do oblasti asi 700 km jihovýchodně od Moskvy, kterou navštívili v roce 1988 podle místních obyvatel, jako první cizinci. Do míst v okolí městečka Ponazyrovo, kraje nekonečných lesů, močálů, šílených cest, komárů ale nádherné divoké přírody. Poznali těžký život místních obyvatel, dřevorubců, lovců, srdečných lidí žijících ve srubech, nádherně vyzdobených dřevěnicích postavených v bažinách v prostředí, které je pro nás možná romantické tak na dva či tři týdny, ale ne na celý život. Navštívili lovce medvědů, setkali se s olympijskou vítězkou, místním řezbářem, vypravili se s lovci do lesů, tábořili na břehu Vetlugy….
Autor zavede čtenáře do míst, kde se téměř zastavil čas před mnoha desítkami let. Pouze letopočet se změnil….a to možná platí dodnes.

Jaroslav Hladík

Narozen ve Znojmě. Pedagog, vinařský publicista, cestovatel. Gymnázium vystudoval ve Znojmě a vysokou školu v Brně. Navštívil více jak 80 zemí, ze svých cest publikuje články,fotografie ve sbornících, časopisech a na internetu, přednáší. Je spoluzakladatelem prestižního Klubu cestovatelů Hanzelky a Zikmunda GLOBE Prosiměřice, pořádající setkání cestovatelů CESTY od roku 1988 - 2014. Od roku 2000 se více zabývá vlastivědou, vinařstvím, jeho historií v okolí bydliště Prosiměřice. Píše drobné reportáže na svém webu Svět okolo nás - www.globehaz.estranky.cz. Je autorem několika drobných regionálních publikací a cestopisu "Izraelská mozaika", Akcent 2004, Třebíč.
Proč si koupit tuto knihu ?
Čtenář se dozví čtivým stylem doposud málo známé informace o těžkém životě v kraji močálů a lesů, "nedaleko" - několik set kilometrů od Moskvy. Země, která nám byla po dlouhá léta dávána jako příklad.....realita však byla zcela jiná.
49,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.