Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 74 479
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87848-19-7
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 89,00 Kč

Svět a jeho problémy

Práce analyzuje kapitalismus jako vítězný společenský systém, v podstatě zodpovědný za vše co se dnes děje ve světě. Ukazuje jak byl a je získávám kapitál (velké bohatství) – jeho hlavní podstata (prvotní akumulací, vykořiisťováním, obíráním). Vyvrací bludy o jeho ekonomické výhodnosti, protože je nestabilní, nerovnovážný, parazitický a prohlubuje nerovnoměrnost vývoje.. Právě on také zakládá a udržuje současné hlavní problémy a defekty lidské společnosti (sociální nejistoty, nespravedlivé hodnocení a oceňování, nesouměřitelná polarizace bohatství a chudoby). Neguje reálnou demokracii a nastoluje novodobé formy kolonizace zemí a lidí. Jako režim je společensky asociální, škodlivý a nebezpečný. Rozkládá domácí společnost na straně jedné a organizuje a podniká agrese a války na straně druhé. Dovede ovšem svoji skutečnou podstatu zakrývat prolhaností své dokonalé celosvětové propagandistické sítě. Podněcuje a využívá etnické rozpory. Nastolil svoji nadvládu formou současných „velkých

František Nevařil

František Nevařil (1926) - absolvent VŠE Praha a kandidát ekonomických věd . Ekonom, národohospodář, politolog.
Napsal více než dvě stovky odborných článků a příspěvků, výzkumných studií a 23 knih. Mimo jiné po listopadu 1989 zejména tyto práce: Žaloba - naše cesta od marasmu ke krachu (1994). Bilancování naší první kapitalistické pětiletky (1995). K české otázce dnes I, II (1995). Třetí cesta (1996). U tří premiérů (1997). Jak jsme dopadli (2002). Velká loupež aneb bourání státu (2002). Tanec stovek miliard okolo nás (2003). Svět a jeho problémy (2004). Včera, dnes a možná zítra (2011). Ekonomie - díl I (2012).
Proč si koupit tuto knihu ?
Rozpory světa se neřeší a dále narůstají. Zásadní a to velmi potřebné kritické hodnocení velice nespravedlivého a rizikového kapitalismu je dnes tabuizováno, není vůbec přípustné. Už je na místě se ptát, zda nejsme poslední generace lidstsva, která ještě zažila jakýsi jeho vzestup? Nahromaděných „makro“ problémů je už příliš mnoho, a zdají se nezvládnutelné. Unese to ješttě ta naše těžce nemocná planeta? Podobnou situaci totiž dosud ve své historii lidstvo prokazatelně nikdy nepoznalo a je otázka, zda si s tím dokáže poradit. V této chvíli se zdá, že pokud přes to všechno „ve zdraví“ přežije i další 21. století, pak snad už přežije všechno.
89,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.